29-06-2021,Belangenorganisatie Urgenda, de aanjager van de energietransitie, deed afgelopen week in een rapport een opzienbarende uitspraak. De organisatie roept gemeenten, provincies en andere overheden op om te stoppen met het bouwen van windparken op land. Volgens Urgenda kan de benodigde CO2-reductie ook prima worden gerealiseerd door in te zetten op kleinschalige zonne-energieprojecten en energiebesparing. Reden te meer voor ons om de gemeenteraad, via een follow-up op onze open brief, op te roepen om op 5 juli tegen Windpark Beuningen te stemmen.