21-06-2021, Windpark Beuningen ja of nee? Op maandag 5 juli aanstaande stemt de gemeenteraad van Beuningen over het al dan niet doorgaan van Windpark Beuningen. Gaat het door, dan verrijzen er vijf megawindturbines van 245 meter hoogte, vlakbij dichtbevolkte woonkernen. Dit zal onherroepelijk leiden tot veel gezondheidsschade bij omwonenden. Duizenden mannen, vrouwen en kinderen worden dan continu blootgesteld aan ziekmakend geluid. Zelfs tot in hun huizen, tot in de kinderkamers. Stappen ze de deur uit dan staan ze oog in oog met die gigantische XL windturbines van 245 meter hoog. Dat is vijf keer zo hoog als de kerk van Beuningen, drie keer zo hoog als het Erasmusgebouw in Nijmegen!

In onze open brief van 21 juni roepen wij de gemeenteraadsleden op om TEGEN te stemmen.